Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 10:57

DEWPOINT - ΣΗΜΕΙΟ ΔΡΟΣΟΥ

Τί είναι το σημείο δρόσου;

Πρακτικά μας ενδιαφέρει κάτω υπό ποιές (ατμοσφαιρικές) συνθήκες θα αρχίσει ένα αντικείμενο (πχ τοίχος, κούφωμα ή υαλοπίνακας) να υγροποιεί (δροσιά) πάνω του την υγρασία της ατμόσφαιρας.

Όπως βλέπουμε και από τον πίνακα δίπλα, αν έχουμε 22 βαθμούς κελσίου και 53% σχετική υγρασία, ένα σώμα θα αρχισει να συμπυκνώνει πάνω του την υγρασία της ατμόσφαιρας (θα αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές σταγόνες) όταν πέσει κάτω από τους 7 βαθμούς κελσίου.

Π.χ. έστω ότι έχουμε έναν εξωτερικο τοίχο ενός δωματίου, η εξωτερική θερμοκρασία είναι 0 (μηδέν) βαθμοί κελσίου και η εσωτερική 22, η εσωτερική υγρασία είναι 53% και η θερμοκρασία της εσωτερικής επιφάνειας του τοίχου είναι  6 βαθμοί κελσίου.

Τότε, άμεσα, θα αρχίσει να μαζεύει υγρασία πάνω της η εσωτερική πλευρά του τοίχου, με συνήθη έμμεσα συμπτώματα την ανάπτυξη μυκήτων (μούχλα) ή το φούσκωμα.Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MTBF Mean Time Between Failures

Invitro Manufacture

Invitro Manufacture can help your company avoid equipment breakdowns, save energy, increase your assets' MTBF, reduce inventory, reduce accidents and many more.

Our qualified technicians use a wide array of technologies to monitor and analyze your equipment and machinery.

περισσότερα...

Tags

Search